با دیناکالا آسان بفروشید و کسب درآمد اینترنتی خود را آغاز نمایید!

8 دلیل پزشکی برای احساس خستگی | چرا همیشه خستم ام ؟

8 دلیل پزشکی برای احساس خستگی

دلیل پزشکی برای احساس خستگی

گاهی خستگی ممکن است علامتی از یک بیماری جسمی یا روانی باشد. در این حالت خستگی مداوم بوده، با استراحت برطرف نمی‌شود و به مرور پیش روی کرده و باعث کاهش انگیزه، انرژی و تمرکز فرد می‌شود.

خستگی یا همان Fatigue چیست ؟

خستگی نوعی احساس ضعف و نداشتن انرژی در بدن است. همچنین می‌تواند جسمی، روانی یا ترکیبی از هردو باشد. تقریبا تمام افراد در لحظاتی از زندگی خستگی را تجربه کرده‌اند. در بیشتر مواقع گذرا بوده و به دنبال فعالیت بیش از حد، محرومیت از خواب و استرس‌های طولانی و… ایجاد می‌شود. اما گاهی ممکن است علامتی از یک بیماری جسمی یا روانی باشد. در این حالت خستگی مداوم بوده، با استراحت برطرف نمی‌شود و به مرور پیش روی کرده و باعث کاهش انگیزه، انرژی و تمرکز فرد می‌شود. تلاش کنید خستگی را از بین ببرید ، مثلاً : حدود 2 الی 3 هفته سعی کنید بیشتر بخوابید ، غذاهای سالم استفاده کنید ، ورزش کنید ، از ویتامین های بیشتر استفاده کنید .

 

دلایل خستگی چیست؟

خستگی می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. بیشتر مواقع به دلیل کارهای روزمره و عادت‌های نادرست زندگی مانند ورزش نکردن، بی خوابی، مصرف الکل و… ایجاد می‌شود. همچنین ممکن است علامتی از یک بیماری جسمی (مشکلات تیروئیدی یا قلبی) یا بیماری‌های روانی (افسردگی و اضطراب) بوده و نیازمند درمان باشد.

 

محصولات مرتبط : بررسی و خرید انواع وسایل پزشکی و سلامت با تخفیف ویژه

ما در ادامه 8 مورد از متداول ترین دلایل پزشکی را برای شما شرح می دهیم ، امیدوارم مورد استفاده شما عزیزان قرار بگیرد …


فهرست بندی مطالب

1-  احساس خستگی به دلیل کم خونی

کم خونی | دلیل پزشکی برای احساس خستگی

 

عارضه کم خونی زمانی بروز می‌کند که خون فاقد هموگلوبین کافی است. هموگلوبین به گلبول‌های قرمز خون در حمل اکسیژن از ریه‌ها به تمام اندام‌های بدن کمک می‌کند. فقر آهن و کم خونی نوعی  بیماری است که خیلی از افراد را درگیر خود کرده است . کودکان زیر ۶ سال، نوجوانان، زنان در سنین باروری به خصوص زنان باردار گروه‌هایی هستند که بیشتر در معرض کم خونی فقر آهن قرار دارند، پسران نوجوان و مردان بالغ هم ممکن است، دچار کم خونی فقر آهن شوند، اما این خطر در آن‌ها کمتر است.

ادامه مطلب  علائم استرس و اضطراب + روش های درمان آن

علائم کم خونی

کم خونی معمولاً بصورت رنگ پریدگی ، سیاهی دور چشم ، ضعف ، سرگیجه ، بی حالی و تنگی نفس در افراد بروز پیدا می کند .

درمان انواع کم‌خونی  

درمان کم‌ خونی‌های ناشی از کمبود آهن، اصلاح کردن شیوه تغذیه است. برای این کار هم باید مصرف منابع غذایی حاوی آهن را افزایش دهیم.منابع تغذیه‌ای حاوی آهن در 2دسته قرار می‌گیرند:

دسته اول : غذاهایی که منبع آهن آنها «هم» (آهن به زبان یونانی) است که این نوع آهن در انواع گوشت‌ها یافت می‌شود؛ مثلا گوشت، مرغ، ماهی و انواع غذاهای دریایی که جذب آهن از این نوع مواد غذایی نسبتا خوب است

دسته دوم : غذاهایی که منبع آهن آنها «غیر‌هم» است که این نوع آهن را می‌توان در انواع سبزی‌ها ازجمله اسفناج، جعفری و حبوباتی مانند عدس جست‌وجو کرد..

البته اگر کمبود آهن با تغذیه جبران نشود باید از مکمل‌های غذایی استفاده کنیم که معمولا به‌صورت قرص، کپسول، شربت و آمپول‌های حاوی آهن تجویز می‌شود. که باید تحت نظر پزشک باشید . سر از خود از هیچ نوع مکملی استفاده نکنید.


2- احساس خستگی به دلیل کم کاری تیروئید

 

کم کاری تیروئید | دلیل پزشکی برای احساس خستگی

 

تیروئید نوعی غده است بشکل پروانه در جلوی گردن و پایین حنجره . وقتی که تیروئید هورمون به اندازه کافی ترشح نکند ، باعث کم کاری تیروئید می گردد . کم کاری تیروئید ، شایع ترین بیماری تیروئید بشمار می رود و در خانم های بیشتر از آقایان دیده شده است .

علائم کم کاری تیروئید

  • خستگی ، شایع ترین علائکم کم کاری تیروئید بشمار می رود .
  • یبوست
  • افسردگی
  • افزایش وزن در زمان کوتاه
  • ناخن های شکننده و ترک خورده
  • ریزش مو
  • کاهش شدید میل جنسی
  • نامنظم شدن دوره‌های قاعدگی در خانم‌ها

این بیماری در صورت عدم درمان می تواند منجر به بیماری های حاد قلبی، درد مفاصل، ناباروری و چاقی شود. همچنین این اختلال در دوران بارداری از توسعه مغز جنین جلوگیری می کند. سطوح پایین هورمون تیرویید بسیار خطرناک است و می تواند منجر به مرگ شود.

درمان کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید با جایزین کردن هورمون تیروئید قابل درمان شدن است .

اول :  روشی برای درمان کم کاری تیروئید ، استفاده از یک رژیم غذایی سالم است مانند :

ادامه مطلب  همه چیز درباره ویروس کرونا

تغذیه مناسب – افزایش مصرف پروتئین – استفاده از چربی های سالم – از مواد غذایی فاقد گلوتن استفاده کنیم – استرس را کاهش دهیم

دوم : با پزشک متخصص در ارتباط باشید :

قرص های تیروئید که همان هورمون تیروئید T4 هستند معمولاً به صورت خوراکی یک بار در روز و با شکم خالی استفاده می شوند. در بهترین حالت خوب است قرص تیروئید را صبح ها یک ساعت قبل از صبحانه بخورند. معمولاً پس از شروع درمان در عرض دو هفته بیمار احساس بهبودی می کند ولی برای برطرف شدن کامل علائم گاهی تا چند ماه فرصت لازم است. تغییر دوز دارو باید حتماً زیر نظر پزشک باشد و سرخود نباید دارو را قطع یا کم و زیاد کرد.


3-  سلیاک

سلیاک | دلیل پزشکی برای احساس خستگی

 

بیماری سلیاک ، یک بیماری تغذیه ای مزمن است که باعث عدم جذب مواد مغذی در بدن شما می شود . التهاب روده هنگامی آغاز می شود که یک بیمار سلیاکی شروع به خوردن غذاهای حاوی گلوتن کند. گلوتن پروتئینی است که در گندم ، جو ، چاودار و خانواده حبوبات یافت می شود. جودوسر برای بیماران سلیاکی مضر نیست ، اما در سلیاکی ها توصیه نمی شود. واکنش سیستم ایمنی برضد گلوتن ، باعث واکنش التهابی در دیواره روده می شود . در حالت طبیعی مخاط روده کوچک با میلیونها پرز (مشابه شکل زیر ) پوشیده شده که سطح جذب روده را افزایش می دهند .

علائم بیماری سلیاک

بیماری سلیاک طیف وسیعی دارد. شایعترین علائم گوارشی شامل اسهال، نفخ، کاهش وزن ناگهانی،

درمان بیماری سلیاک

تشخیص قطعی با نمونه‌برداری مسجل می‌شود. برای این کار، نمونه بافتی کوچکی از روده باریک برداشته می‌شود

تنها انتخاب درمانی، حذف کردن گلوتن از رژیم غذایی است. اساس درمان این بیماری رژیم غذایی فاقد گلوتن تا پایان عمر است و دوره بهبودی آن با رعایت رژیم غذایی خاص به‌طور معمول ۳ تا ۶ ماه که البته در بزرگسالان به ۲ سال هم می‌رسد. بیماران مبتلا به سلیاک باید از مصرف مواد غذایی حاوی گندم، جو، چاودار و برخی حبوبات پرهیز و آرد سیب‌زمینی، برنج، عدس، سویا، ذرت و لوبیا را جایگزین آن کنند. بیشتر مبتلایان به سلیاک به تخم‌مرغ، شکر و روغن حساسیت‌های متفاوتی دارند، از این رو از مصرف محصولاتی که این گونه مواد بوفور در آن‌ها به کار رفته نظیر انواع سس‌ها خودداری کنید. مبتلایان باید از مصرف غذاهای فرآوردی شده نظیر سوسیس، کالباس، ماکارونی، رشته‌فرنگی، قهوه، نسکافه و تمامی شیرینی‌جات و کیک‌هایی که در آن‌ها از گلوتن یا آرد گندم استفاده شده پرهیز کنند. به علت آن که این گونه بیماران از مصرف غلات و برخی حبوبات محروم هستند باید برای جبران کمبود ویتامین‌ها و املاح معدنی از میوه‌ها و سبزی‌ها به صورت پخته و تازه، گوشت و لبنیات کم‌چرب، ماهی و برنج بسیار استفاده کنند و روغن‌های مایع ذرت، زیتون، کانولا و هسته انگور را جهت پخت‌وپز به کار برند.

ادامه مطلب  چگونه سالم باشیم ؟ 20 روش اساسی برای داشتن سبک زندگی سالم

4-  سندرم خستگی مزمن

سندرم خستگی مزمن | دلیل پزشکی برای احساس خستگی

 

سندرم خستگی مزمن وضعیتی پزشکی است که نشانه اصلی آن خستگی مفرط و مزمنی است که با انجام هرگونه فعالیت ذهنی یا جسمی به مراتب شدیدتر می‌شود. این بیماری با انواع دیگر خستگی مزمن و معمول مانند خستگی ناشی از کم خونی، کمبود ویتامین دی، افسردگی و … متفاوت است و وجه اصلی این تفاوت در بدتر شدن علائم پس از فعالیت فیزیکی یا فعالیت فکری در این بیماری است.

علائم سندرم خستگی مزمن

خستگی – مشکلاتی در حافظه – از دست دادن تمرکز – سرگیجه ای که با حرکت از دراز کشیدن یا نشستن به ایستادن بدتر می شود  – درد غیر قابل توضیح در عضلات یا مفاصل – بزرگ شدن غدد لنفاوی گردن یا زیر بغل

علت سندرم خستگی مزمن ناشناخته است ، گرچه نظریه های زیادی وجود دارد – از عفونت های ویروسی گرفته تا استرس روانی. برخی از کارشناسان معتقدند سندرم خستگی مزمن ممکن است توسط ترکیبی از عوامل ایجاد شود.

درمان سندرم خستگی مزمن

هیچ درمان یا داروی شناخته شده ای نمی‌تواند سندرم خستگی مزمن را به طور کلی درمان کند. مرکز کنترل بیماری‌ها به افرادی که مبتلا به سندرم خستگی مزمن هستند پیشنهاد می کند، یک گروه حمایتی از پزشکان، درمانگران و اعضای خانواده ایجاد کنند. این موضوع به این خاطر است که بیمار مبتلا به سندرم نه تنها باید با خستگی شدید دست و پنجه نرم کند بلکه در مورد زمان رخ دادن نشانه‌های خاص مطمئن نخواهد بود. کاهش استرس و ایجاد آرامش در زندگی از طریق بیوفیدبک، تنفس عمیق، ماساژ، مدیتیشن و یوگا می‌تواند به بیمار در کنترل شرایط موجود کمک کند

ادامه مطلب  عوارض گرما در خانه و خطرات آن بر سلامتی

5-  دیابت 

دیابت | دلیل پزشکی برای احساس خستگی

 

خستگی یکی از علائم رایج دیابت است و می تواند از بالا رفتن سطح قند خون و سایر علائم و عوارض بیماری ناشی شود. تغییر سبک زندگی می تواند به فرد کمک کند تا خستگی دیابت را کنترل کند. چرا دیابت باعث خستگی می شود؟

خستگی یکی از علائم رایج دیابت است. دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود دیابت باعث خستگی شود ، از جمله:

تغییر در سطح قند خون
سایر علائم دیابت
عوارض دیابت
مسائل روحی و روانی ناشی از دیابت
اضافه وزن داشتن

علائم دیابت

علائم دیگر دیابت نیز می تواند منجر به خستگی فرد شود ، از جمله:

تکرر ادرار
تشنگی بیش از حد
گرسنگی شدید با وجود خوردن
کاهش وزن بدون دلیل
تاری دید

گرچه همه این علائم به طور مستقیم احساس خستگی را نشان نمی دهند ، اما بسیاری از آنها ممکن است در کلی احساس ناخوشایندی باشند. این احساسات مداوم و ناراحت کننده ممکن است تأثیرات شدید روحی و جسمی داشته باشد که می تواند منجر به ایجاد خستگی شود. برخی از علائم دیابت همچنین ممکن است الگوی خواب فرد را مختل کند. به عنوان مثال ، یک فرد مبتلا ممکن است هر شب چندین بار برای استفاده از دستشویی یا نوشیدنی از خواب بیدار شود.

درمان دیابت

برای کاهش خستگی ، همچنین لازم است که فرد دیابت خود را به درستی کنترل کند و هرگونه بیماری مرتبط با آن را کنترل کند. دستیابی به این امر به اقدامات زیر نیاز دارد:

نظارت منظم بر سطح قند خون
پیروی از رژیم غذایی که کربوهیدرات های تصفیه شده و قندهای ساده را محدود می کند
مصرف تمام داروهای تجویز شده برای دیابت و پیروی از دستورات پزشک از نزدیک
به دنبال درمان مناسب برای هر شرایط مرتبط ، مانند بیماری های قلبی عروقی ، بیماری های کلیوی و افسردگی


6-  افسردگی

افسردگی | دلیل پزشکی برای احساس خستگی

افسردگی می تواند باعث خستگی شدید شود و مدیریت ساده ترین فعالیت ها مانند بلند شدن از رختخواب را بسیار دشوار می کند. طبق گزارش سال 2018 ، بیش از 90٪ افراد مبتلا به بیماری افسردگی ، از خستگی رنج می برند .

ادامه مطلب  چگونه بهداشت فردی را رعایت کنیم ( 4 روش مهم )

 

علائم افسردگی

مشکلات خواب
افسردگی بیماری روانی است که علاوه بر ذهن و روان، بر بدن نیز تاثیر میگذارد مثلا مشکلات خواب میتواند یکی از علائم افسردگی باشد. دشواری در به خواب رفتن یا خوابیدن پیوسته در افراد افسرده شایع است اما برخی از این افراد نیز ممکن است بیش از حد بخوابند.
 
درد سینه
درد سینه میتواند نشانه مشکلات قلبی، ریه، معده یا مشکلات فیزیکی دیگر باشد. برای رد احتمال بیماریهای جدی مسبب درد سینه به پزشک مراجعه کنید. گاهی اوقات درد سینه ممکن است از جمله علائم افسردگی باشد. افسردگی و بیماری قلبی با هم ارتباط دارند به این صورت که افسردگی میتواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد و در افرادی که حمله قلبی داشته اند، احتمال افسردگی بیشتر است. 
 
خستگی و کسالت
اگر احساس میکنید به قدری خسته هستید که برای کارهای روزمره انرژی ندارید، حتی زمانی که خواب یا استراحت زیادی داشته اید، ممکن است دچار افسردگی باشید. افسردگی و خستگی میتوانند بر روی هم تاثیر متقابل داشته باشند. طبق یک پژوهش گسترده ، مشخص شد افرادی که افسرده هستند بیش از چهار برابر دیگران دچار خستگی بدون علت میشوند و افرادی که زیاد دچار خستگی میشوند تقریبا سه برابر دیگران احتمال دارد که افسرده شوند. افسردگی و خستگی در کنار هم میتوانند هر دو وضعیت را تشدید کنند.

درد مفاصل و عضلات
درد و افسردگی ارتباط نزدیکی با هم دارند. درد مزمن در زندگی احتمال افسردگی را افزایش میدهد. خود افسردگی نیز ممکن است درد ایجاد کند چون در هر دو وضعیت پیام رسانهای شیمیایی مغز یکی هستند. احتمال درد مزمن در افرادی که افسرده هستند سه برابر بیشتر از دیگران است.

درمان افسردگی

بهترین راه برای مقابله با افسردگی و خستگی ، در صورت امکان صحبت با پزشک است


7 – اضطراب

اضطراب | دلیل پزشکی برای احساس خستگی

 

نشانه استرس و اضطراب احساس ناخوشایندی است که گاهی با آن مواجه می‌شویم. این احساس در حقیقت واکنشی است که نسبت به رویدادها و شرایط دلهره‌آور زندگی در فرد ایجاد می‌شود. بنابراین این احساس هم جنبه ادراکی دارد و هم واکنش فیزیولوژیکی با خود به همراه دارد. در واقع ما اضطراب را هم در ذهن و هم در جسم خود تجربه می کنیم.

علائم اضطراب

نگرانی

ادامه مطلب  طرز تهیه محلول ضد عفونی کننده در خانه کمتر از 5 دقیقه

احساس ترس

اختلال در خواب

عدم تمرکز

خستگی

درمان اضطراب

آیا می خواهید اضطراب خود را کنترل کنید ، افکار نگران کننده را متوقف کنید و ترس های خود را تسخیر کنید . پس این مظلب رو تا آخر بخونید … اولین و موثر ترین گام برای درمان اضطراب ، مشاوره از یک پزشک است . همچنین برای کنترل اضطراب ، راه های دیگری هم وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم :

  • داشتن خواب کافی : سعی کنید طی شبانه روز بین 7 تا 9 ساعت بخوابید .
  • لبخند بزنید : تحقیقات نشان می دهد که خندیدن می تواند استرس و اضطراب را تا حدود زیادی کاهش دهد ، پس سعی کنید با تماشای فیلم و کلیپ های طنز ، خنده روی لبانتان بیاورید .
  • شکر گزار باشید : یکی از راه‌های درمان اضطراب، شکر گزاری است .
  • داشتن تغذیه مناسب : برای تأمین نیازهای بدن، سعی کنید بیشتر غذاهایی را مصرف کنید که دارای مواد مغذی از قبیل ویتامین B و اُمگا۳ به علاوه‌ی برخی غلات کربوهیدرات‌دار باشند.
  • تفریح کنید : سعی کنید در تعطلات پایان هفته ، به همراه خانواده و دوستان به مکان های تفریحی بروید .
  • برنامه ریزی داشته باشید : سعی کنید برای آینده خود یک برنامه ریزی حسابی داشته باشید .

8 –  اختلال در خواب

اختلال در خواب | دلیل پزشکی برای احساس خستگی

اگر شما بعد از بیدار شدن از رختخواب ، هنوز هم خسته هستید ، مهم نیست چند ساعت خوابیده اید ، اگر بعد از بیدار شدن هنوز هم احساس خستگی در شما بود ، میشه گفت شما دچار اختلال در خواب شده اید

علائم اختلال در خواب

اختناق در خواب معمولا دارای‌ نشانه‌هایی از قبیل خروپف است و به‌طور کلی با خستگی در روز بعد همراه می‌شود .

درمان اختلال در خواب

تنها روش درمان ، مراجعه به پزشک و انجام دادن برخی آزمایشات است .


توجه
مطالب بخش بهداشت ، سلامت ، تغذیه ، تناسب اندام و زیبایی  از منابع خارجی معتبر ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست . بیشتر بخوانید

نوشته های مرتبط :

نحوه جلوگیری از بلع بزاق

چگونه زندگی سالم داشته باشیم

چگونه از نظر روحی و جسمی سالم باشیم

چگونه سطح NAD را افزایش دهیم

دسته بندی بیماری ها سلامتی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت